top of page

Izkoristi zadnjih 30 dni do poletja za IZZIV Barre bootcamp!

Kako hitro čas beži. Še malo in bomo zakorakale v poletje 2018. Žal ti moram že na začetku povedati, da ne obstaja magične tabletke, ki bi ti pomagala v tako kratkem času izoblikovati postavo in izgubiti kilograme, tudi če ti to različni proizvajalci zagotavljajo, da je to mogoče oz. ti ne povedo vsega, poleg zaužite tabletke ali nekega detox čaja je potrebno v svoj vsakdan vpeljati tudi redno vadbo, se odreči kakšni sladki stvari in jesti zdravo. Vem, DA SE TEGA ZAVEDAŠ tudi sama, zato želim le, da si v 30 dnevnem izzivu, ki ga naj bi opravljala vsak dan do 21. junija 2018, vzameš 5 minut zase in narediš nekaj zase in svoje telo. Želim, da le-to postane del tvoje rutine in da morda z 5 minutno vadbo nadaljuješ tudi po opravljenem izzivu. V izziv lahko vključiš tudi ostale družinske člane, da bo le-to bolj zabavno. V kolikor zamudiš 1 dan, lahko normalno nadaljuješ naslednji dan naprej, ali dan nadomestiš v naslednjem dnevu oz. celo podaljšaš izziv, izbira je tvoja.


OBRAZLOŽITEV IZZIVA:

- Izziv se spremeni vsakih 10 dni

- Vsak dan naj bi opravila 5 minutno vadbo. Priporočam, da le-to opraviš zjutraj pred službo ali šolo, da svoje telo pripraviš do tega, da se zbudi (Preberi: Zakaj je dobro telovaditi zjutraj).

- Poleg tega pa bi z vsakim izzivom dodala v svoje življenje eno novo zdravo navado.

- CILJ: Poskrbeti za svoje telo, redno telesno aktivnost in zdrav način življenja


Sedaj lahko začneš in nadaljuješ še celo poletje (v kolikor ti morda pride v navado). V kolikor boš izziv vzela resno, bodo rezultati vsekakor vidni. Preden začneš z izvajanjem vaj si najprej poglej navodila kako pravilno vaje izvajati in videe, ki ti bodo pomagali, da boš vajo izvedla pravilno! Seveda je to le pika na i, poleg redne vadbe, ki jo verjetno že izvajaš. Če pa ne, je pa to odličen začetek :)


1. DEL IZZIVA - 10 dni


VADBA:

Izziv vsebuje tri vaje: plié počep, plank in stranski plank

20 sekund plie počepi

20 sekund plank

10 sekund side plank (leva in desna stran)


Serijo vaj ponovi 2x zaporedoma!


NOVA ZDRAVA NAVADA:

Zjutraj spij 1dcl mlačne limonade! Jutranja limonada naj bo narejena iz mlačne vode, saj mrzla ali vroča od telesa zahtevata več energije za presnovo. Zato naj bi bil prvi jutranji kozarec z mlačno limonado, saj to ni prevelik šok za telo.


Zakaj limonada?


1. Pomaga pri prebavi

Najpomembnejša stvar pri tem je temperature vode in ne sama dodana limona. Če piješ toplo vodo, takoj zjutraj pomagaš telesu prebroditi prebavni sistem in rehidrirati telo.

Razmisli ... Med spanjem običajno nisi pila vsaj 8 ur. Zato je 1 kozarec vode, ko se zbudiš odličen način s katerim pomagaš svoje telesu, da se prebudi in zažene tvoj "stroj" - možgane. Sam limonin sok pomaga pa pomaga pri izpiranju strupov iz prebavnega traku, lajša prebavne težave, zgago in napihnjenost.


Jetra so izjemno aktivna med spanjem, saj je spanje čas za obnovitev in regeneracijo telesa. Zato s pitjem vode telesu zagotoviš, še posebej zjutraj, da telo lahko najbolj učinkovito opravlja ta dela. Obstajajo celo nekateri dokazi, da lahko limonin sok spodbuja pravilno proizvodnjo želodčne kisline in proizvodnjo žolča ki pomaga hrano premikati skozi telo.


Koristi za vaše telo: srečna jetra in limfni sistem.


2. Pomaga pri izgubi odvečne telesne mase


Kot že omenjeno, ne obstaja nič kar bi samo od sebe pomagalo, da postaneš super skinny čez noč, vsekakor pa lahko prinese določene prednosti. Limonin sok lahko pripomore k temu, da vam zmanjšajo občutek lakote, saj pospešijo metabolizem in dajo občutek polnega želodca, zato ne bo potrebe po prigrizkih med obroki.


Obstajajo celo dokazi, da lahko pitje limoninega soka takoj zjutraj, pomaga ohranjati zdravo težo. Raziskovalci v Nemčiji so ugotovili, da pitje dovolj vode pospeši metabolizem tudi za 30% za moške in ženske (vir). Seveda, so znanstveniki pripisali tudi, da limonin sok sam po sebi ne bo delal čudež, v kolikor pitje ne dopolnjujemo z drugimi zdravimi navadami.


3. Pomaga pri izboljšanju videza kože


Limone so polne antioksidantov, kar nevtralizira proste radikale in poskrbi za celično ravnovesje. zato se bomo počasneje starali, vitamin C pa poskrbi za elastičnost kože.


4. in še...


Te te tri prednosti še niso prepričale? Poleg omenjenega limonin sok poskrbi za hidracijo, pomaga pri izboljšanju delovanja možganov, zmanjša vnetja itd. s


RECEPT


Priprava: 5 minut

Sestavine:

- 1 dcl mlačne vode

- 1 limona

- 1 košček ingverja (svežega) - opcijsko


Navodila:

Limono odreži na pol in jo ožemi.

Sok limone nato dodaj k mlačni vodi

Nareži še košček ingverja in ga dodaj v sok


Uživajte! Limoninemu soku se ne dodaja dodatnega sladkorja ali drugih sladil.

Limonin sok DETOX

2. DEL - 10 dni

3. DEL - 10 dni


Razkrijem kmalu :)

554 views0 comments
bottom of page