top of page

Zakaj nimam motivacije za telovadbo?


Izgovori. Ko nam zmanjkuje motivacije, imajo naši možgani nekoliko nenavadno povečano kreativnosti pri zbiranju tistega »pravega«. V kolikor si pre-zasedena, pre-lena ipd. imam zate rešitve, ki ti bodo pomagale pri temu, da ne zamudiš več nobene od tvojih vadb, ki si jo že plačala ali pa se jo imaš namen udeležiti.

1# ZMAGOVALNI IZGOVOR – SEM PRE-UTRUJENA

REŠITEV: Potem potrebuješ več spanca. V kolikor ne spiš dovolj, ne le da to vodi do tega, da lahko (ne)namerno dobiš dodatne kilograme, temveč tudi vpliva na socialne odnose, saj si najpogosteje v teh primerih tudi ne-razpoložena za druženje. V kolikor utrujenost »do tebe pride« šele skozi dan, zakaj se potem ne odločiš za jutranjo telovadbo? Več razlogov, zakaj je jutranja telovadba dobra, si lahko prebereš tukaj.

2# ZMAGOVALNI IZGOVOR – DANES BOM RAJE DOMA, SAJ IMAM VELIKO DRUGIH OBVEZNOSTI

REŠITEV: Še enkrat se vprašaj, če je teh drugih obveznosti res toliko in ali jih resnično potem izpolniš? Po navadi je to le eden od izgovor, ki v večini primerov ni izpolnjen. Velikokrat si rečemo tudi, da se bomo udeležile naslednjega termina ali pa da bomo potelovadile doma, če pogledaš za nazaj kolikokrat si se potem res udeležila naslednjega termina ali pa vadbo izvedla doma? Največkrat nato pristaneš pred televizijo, ješ ne zdravo hrano in izgubljaš čas. Torej, v kolikor ti je mar zase, se odpravi na vadbo (torbo z opremo pripravi že dan prej) in naredi nekaj za svoje telo, postavo, počutje in zdravje.

3# ZMAGOVALNI IZGOVOR – ZAMUJAM, BOLJE DA SE POTEM VADBE NE UDELEŽIM

REŠITEV: V kolikor zamujaš, nihče ne opazi, saj se vsaka posameznica na vadbi obremenjuje sama s sabo, saj razmišlja o tem, kako bo izvedla vadbo. V kolikor te opazijo pa se po navadi udeleženke le malo posmejijo in kmalu za tem pozabijo na ta dogodek. Ni bolje zamuditi zgolj 15min vadbe kot pa vso?

4# NOBENA PRIJATELJICA NE HODI NA TO TELOVADBO, KI MI JE VŠEČ

REŠITEV: Nič hudega, spoznala boš nove prijateljice, ki imajo iste interese in želje kot ti. Morda se to razvije v pravo prijateljstvo. Tudi sama sem v času študija obiskovala različne vadbe (sama). Nato pa sem na eni izmed vaj spoznala sosedo iz študentskega doma. Postali sva pravi zaveznici in se spodbujali pri tem, da nisva izpustili niti ene vaje. Udeležili sva se tudi vsake jutranje vadbe. Tako se lahko tudi tvoja motivacija še poveča. Vadba ne le da je super zate, temveč tudi druženje s prijatelji.

5# ŠE VEDNO ME VSE BOLI OD PREJŠNJE VADBE

REŠITEV: V kolikor si boš vzela prosti dan zaradi tega OK, vendar to še ne pomeni, da boš sedela na kavču kajne? Vseeno ostani aktivna, naredi kakšno jogo, pilates ali barre vajo, ki se jo spomniš iz vadbe, pojdi na sprehod, naredi raztezanje in uporabi valček (foam roller) ali žogico.

6# NE GLEDE NA VSE NIMAM PRAVE MOTIVACIJE

REŠTEV: Telovadba je dobra za tvoje zdravje – fizično in psihično. Instagram in Pinterest so super motivatorji, ki ti bodo morda pomagali pri tem, da si postaviš cilje zase in postaneš kot punce, ki jim je to že uspelo. Mogoče bo tvoj cilj zgolj to, da narediš 50 poskokov s kolebnico, da si na sprehodu 30 min ali pa da narediš joga stojo. Ko ti bo uspelo doseči cilj, se boš počutila kot prava zmagovalka! In kaj je boljši občutek kot to, da si dosegla to kar si si zadala? Ena izmed možnih rešitev je tudi to, da sama s sabo podpišeš pogodbo in se zavežeš k temu, da boš dosegla svoje cilje. Predlagam, da pogodbo pokažeš še svoji prijateljici, da te le-ta konstantno opominja ali ti je uspelo ali pa se tega lotite kar obe.

Za vse vas pripravljam motivacijske videe, ki prihajajo v MARCU, da se boste lažje odločile za vadbo, ki vam najbolj ustreza. JUHU. Prvi video bo kmalu tu.

151 views0 comments

Comments


bottom of page