top of page

PINKFIGHTER VADBA - MARIBOR

Kot že veste sem obiskala Pya Center v Mariboru. Tokrat sem imela srečo, da sem se spoznala kar z dvema trenerjema - Ano Stopar (poglej si tudi njen video) in Dejanom Doberšek. Oba sta me zelo lepo sprejela in me navdušila nad njunimi vadbami.


Tokrat sem se pobližje spoznala z vadbo, ki ima prvine tajskega boxa. Vadba je prilagojena zgolj ženskam, saj so se le-te vedno počutile nelagodno med kupico fantov, poleg tega pa so vadbo prilagodili tako, da si lahko pri vadbi lahko napreduješ in stopnjuješ svoje sposobnosti. Prva stvar, ki sem se je naučila na prvi uri PINKFIGHTERJA (poglej si video spodaj) so pravilni »stance« oz. borbeni stav, ki povečajo stabilnost oz. ravnovesje pri izvajanju udarcev. Naučila sem se kako se pravilno premikati v položaju, kjer lahko najhitreje in stabilno reagiram – izvedem udarec.


Pink Fighter je drugače kombinacija kardio vadbe in borilnih veščin ob spremljavi glasne glasbe (tako, da možgane daš res na OFF). Cilj vadbe ni, da iz vas naredi pretepača ampak da se vam ponudi odlično vadbo za celotno telo brez fizičnega kontakta, pri kateri se priučiš še pravilne tehnike gibanja in udarcev Muay Thai-a ob udarjanju na boksarsko vrečo, vse to ob spremljavi res glasne IN KUL »muzike«. Glasna muzika mi je pomagala, da sem svoje moči povečala na maximalno stopnjo. Vadba je res zabavna, koristna in primerna za vse, za popolne začetnike, rekreativce, športnike, starejše, mlajše, praktično za vso populacijo, ki želijo shujšati ali učvrstiti svoje telo. Poleg tega pa so izvajalci močnu tudi kot klub. Sami izvajalci vadbe imajo veliko izkušenj z borilnimi veščinami iz tekmovanj. Zato se res osredotočajo tudi a pravilno tehniko, ki se uporablja za samoobrambo.

Na koncu pa ne prezri nasvetov, ki jih poda Dejan za vse tiste, ki želite postati fit do poletja in oblikovati popolno postavo. Informacije so res koristne!

63 views0 comments
bottom of page