top of page

Nasveti za kosilo - 20 dni brez sladkorja

Updated: Apr 3, 2020

Sladkor se prikrade v različna hranila, ne le v sladice. Od visoko fruktoznih koruznih sirupov, v omake in prelive za solate, do sladil dodanih kruhu in še kam, zato je težko vedeti, v katero hrano zaupati.


Dobra stvar pri uporabi sledenju sladkorja je uporaba aplikacije FitnessPal, ki ti lahko pove sestavino za vse jedi, ki jih kupimo, hkrati pa te opozori v kolikor si zaužil/a v dnevu že preveč sladkorja ali maščobe. Vse kar moraš narediti je to, da poskeniraš etiketo na embalaži. Za to, da se izognemo vsem tem zapletom, se poskusimo držati doma pripravljenih obrokov, to pomeni, da je vse v vaših rokah. Poskusite enega od teh receptov za kosilo brez sladkorja! Delite svoje fotografije z drugimi, tako da na družbenih medijih označite @vodenevadbe.si #božičniizziv


1. LOSOSOVA SOLATA

- Mešana solata

- Balzamični kis

- Olivno olje

- Kvinoja

- 100g prekajenega lososa













Z lososom in kvinojo v eni skledi prejmeš vsa potrebna hranila od maščobe do beljakovin in vlaknin. Vse kar moraš storiti je to, da skuhaš kvinojo in nato premesaš z ostalimi sestavinami. Solato lahko izbereš sam/a, jaz osebno imam najraje špinačo in motovilec.


2. TORTILJA S PIŠČANCEM IN ŠPINAČO

- 100g-150g piščanca ali katerokoli drugo meso, lahko dodaš tudi tuno

- Avokado

- Kisla smetana

- Ne masten sir

- Tortilja

- poljubna zelenjava

Pripravi standardni piščančji zrezek na žaru in ga zavij v tortiljo, tako da meso začiniš s česnom in papriko ter dodaš morebiti avokado z malo sira in žličko kisle smetane. Prepričajte se, da so sestavine tortilje brez dodanih sladkorjev.


3. ZELENJAVNI RIŽ Z PURANJIM MESOM

- 150g puranjega mesa

- Čebula in česen

- Bučke, brokoli, paprika idr. zelenjava, ki jo imate na zlogi

- 100g dolgega riža

Riž je odlična priloga, ki se poda vsakemu mesu. Namesto puranjega mesa lahko uporabiš tudi piščanca, svinjsko ali goveje meso.


4. Losos z polnozrnatimi testeninami

- 150g lososa

- Čebula in česen

- 100g testenine

- bučke

Popražite losos na česnu in čebuli na olivnem olju za peko, dodajte bučke. Medtem skuhajte testenine in jih združite z lososom in bučkami. Pomembno je, da se tekom izziva izogibate sladkorju. Namesto čokolade si po treh dneh popolne izločitve sladkorja privoščite jabolko, nato drugo sadje.


Če želite izgubiti še kakšen dodaten kilogramček. Je pomembno da se gibate. Gibanje pomaga zajeziti hrepenenje po sladkorju. Mogoče je to sprehod, kolesarjenje, plesni tečaj, počepi, ko si pripravljate večerjo - karkoli že. Če si želite pri tem podporo strokovnjakov pa se nam lahko pridružite na barre vadbah, ki je mešanica pilatesa, joge in kardio vadb ter jogi ali aerial vadbi. Pomagali vam bomo spremeniti način življenja.


158 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page