top of page

Cross trening v Garden Boxu, Nova Gorica

Cross trening je funcionalna vadba, ki je sestavljna iz visoko intenzivne intervalne vadbe, vaj z utežmi, powerliftinga, telovadbe, gimnastičnih vaj in podobno. Glavni pripomočki na treningu so kettlebelli, elastike, medicinske žoge, olimpijske palice, uteži, kladiva, gimnastični obroči, vrvi, gume in kolebnica. Pogosto se trening izvaja tudi zunaj, v naravi. Glavna razlika v primerjavi s fitnes vadbo je trening različnih mišičnih skupin naenkrat. Takšna vadba oblikuje telo, ki je bolj funkcionalno za vsakdanja opravila, saj so mišice vajene delati v sklopih druga z drugo. Cross trening je kar precej težak, zato v Garden Boxu poleg tovrstnega treninga ponujajo še osnoven funkcionalni trening kjer se naučiš vseh osnov, ki so potrebne kasneje na coss treningu.


Te zanima kako je na vadbi? Poglej si spodnja videa!

Rezultati takšnih treningov so naslednji: Povečanje vzdržljivosti srca in ožilja ter dihalnega sistema, povečanje moči, povečanje prožnosti, pridobitev na hitrosti, koordinacija ter agilnost, boljše ravnotežje in vzdržljivost.


Vadba je res visoko intenzivna, zato je pomembno, da jo delamo pod nadzorom profesionalnega trenerja. Zaradi možnosti prilagajanja intenzivnosti intervalov in števila ponovitev je vadba primerna tudi za začetnike – seveda korak za korakom, da ne pride do poškodb. Da prideš do vrhunske kondicije pa po mnenju trenerjev iz Garden Boxa prideš šele v dobrih dveh letih!


Moje mnenje? Vadba, ki sem jo izvajala res ni mačji kašelj. V kolikor želiš doseči takšno vzdržljivost kot je vidna pri trenerju Mateju, se moraš kar precej časa truditi, kot pri vsaki stvari. Torej, je vredno poskusiti? Vsekakor!

80 views0 comments
bottom of page