top of page

Zvezdnice, ki obiskujejo barre vadbo!

Updated: Apr 3, 2020

Znane osebnosti so kot me – resno! Morajo skrbeti za svoja telesa, tako kot me, nekatere se prav tako močno bojujejo s kilogrami, da bi ohranile svoje telo čvrsto in vitko.

Barre vadba je ena izmed vadbenih rutin po katerih zvezdnice vse pogosteje posegajo, saj med vadbo narediš več prvin vadb skupaj. Barre vadba je skupek večih vadbenih zvrsti, večina vaj izhaja iz pilatesa, joge, plesa, baleta, prav tako pa so dodane določene tehnike in elementi iz fitnesa. Je vadba, ki je narejena za široko populacijo vadečih, zato se razlikuje od baletnega treninga, kar pomeni, da so določeni elementi in deli vadbe drugačni kot jih je zaslediti pri urah baleta. Vse vaje so narejene bolj varno in učinkovito za krepitev telesa povprečnega vadečega kot tudi dlje časa neaktivnega. Ravno zato je tak način vadbe tako zaželen in obiskan.

Ure barre vadbe so zasnovane okoli baletnega droga (ni pa nujno), uporabljajo pa se drugi pripomočki in sicer uteži, žogica, drsniki, trakovi idr. Posebnost vadbe je v majhnih kontroliranih gibih, v bosonogem treningu in tako krepitvi stopal kot tudi targetiranje večih mišičnih skupin.

Ravno zaradi svoje izvirnosti in tudi posebnosti barre vadba postaja vse bolj popularna. Po njej posegajo zvezdnice in celo modeli Victoria's secret.

KELLY RIPA

Kelly Ripa je znana ameriška igralka, plesalka in režiserka. Ne glede na svoja 47 leta pa skrbi za svoje telo vsakodnevno. Njena kombinacija vadbe je sestavljena iz plesa, kolesarjenja in barre-ja. Sama pravi, da je barre največja ljubezen v njenem življenju, poleg svojega moža in otrok, seveda.

MOLLY SIMS

Je po dveh otrocih postala največja navdušenka barre in cardio barre vadbe.

VICTORIA'S SECRET MODELI

Ena izmed vadbenih rutin, ki se jo poslužujejo Victoria's secret modeli je tudi barre vadba. Trenerji pravijo, da je to odlična vadba, ki združuje pomembne prvine vaj, s katerimi lahko modeli dosežejo popolno postavo in hkrati fleksibilnost.

MADONNA IN DRUGE...

Poleg omenjenih zvezdnic pa se barre vadbe poslužujejo tudi Madonna, Jennifer Aniston, Brie Larson, Lykke Li, Mindy Kaling, DIane Kruger, Trina Turk, Kate Mara, Kelly Osborne, Dakota Fanning, Ellie Kemper, Ginnifer Goodwin in mnoge druge...


Kaj pa ti, si že preizkusila to senzacionalno vadbo? :)

254 views0 comments

Comments


bottom of page