top of page

Pilates z Nežko Koritnik

Pred kratkim sem obiskala Nežko iz Posavja, ki izvaja vadbo pilates na kar treh različnih lokacijah in sicer v Krškem, Brežicah in v Sevnici. Poleg tega pa ponuja tudi Online Pilates program, saj želi pilates približati širši publiki.


Sama pravi, da je "Pilates nežna vadba, pri kateri krepimo telo od znotraj navzven, hkrati pa bogatimo tudi svojega duha.” Skozi vadbo se naučimo aktivirati težje dostopne, manjše in šibkejše mišice, da aktivno sodelujejo pri različnih nalogah. To pripomore k mišičnemu ravnovesju, pravilni in zdravi telesni drži, ter bolj poudarjenemu samozavedanju. 


Z rednim izvajanjem pilatesa lahko po 10 vadbah pri sebi hitro opazite ojačan mišični steznik trupa (močnejše trebušne in hrbtne mišice ter mišice medeničnega dna), povečano gibljivost telesa, lepše oblikovano postavo.  Vaje se izvajajo s celo vrsto različnih pripomočkov, ki popestrijo naše aktivnosti, seveda pa mnogokrat uporabljamo le svoje telo, ki je še vedno najboljši pripomoček.


Skupaj sva izvedli pilates vadbo z žogico (to je težja verzija vaj, ki jih je izvajala Nežka), jaz pa sem ji sledila brez žogice. V kolikor te je vadba pritegnila obišči njeno spletno stran ali pa morda razmisli o nakupu online programa.


Poglej si video in se v vajah preizkusi doma in ne prezri še modrih nasvetov za priprave na poletje od Nežke Koritnik.


113 views0 comments

Comments


bottom of page