top of page

Kako zmanjšati maščobo okoli pasu? ... z vajo - stranski "kick"!

Odvečna maščoba, ki nastane okoli pasu je posledica neurejeno prehrane in seveda premalo gibanja. Ena izmed vaj, ki pomaga pri manjšanju maščobnega tkiva ob bokih je stranski "kick" s stegnjeno nogo. S to vajo ne le, da aktiviramo stranske mišice, temveč tudi noge in zadnjico.

Pri tem moraš paziti, da je izvedba pravilna. Nekaj napotkov, da boš lažje izvedla vadbo: Poravnaj ramena (stran od ušes), uporabi stol, mizo, lestev ali baletni drog, da ti bo podlaga zagotovila stabilnost, ko boš dvignila nogo. Pri dvigu noge moraš paziti, da nogo dvigneš po svojih sposobnosti in da pri tem ne rotiraš boka.



Želiš vajo nadgraditi? Potem si poglej še dodaten video in dvigni svoje sposobnosti na višji nivo ter pokuri še kakšno kalorijo in maščobo več!


Kaj pa hrana?

Sama vadba vam ne bo pomagala pri tem, da se znebite ljubezenskih ročajev. Mnogi priporočajo, da za izgubo maščob ob predelu pasa iz prehrane izloči predelane ogljikove hidrate - to so tiste najbolj okusne stvari kot npr. beli kruh, bele testenine, sladkarije idr., prav tako pazite na vnos alkohola.


Tudi spanje vpliva na izgubo maščob v predelu pasu?

Študije kažejo, da lahko dober spanec dela čudeže pri topljenju maščob. Zadostna količina spanca pozitivno vpliva tudi na doseganje zastavljenih ciljev na področju zdravja in izgleda.


101 views0 comments
bottom of page