top of page

Kaj je Acro joga?

Updated: Apr 3, 2020

Najverjetneje ste že opazili kakšne akrobate na Instagramu ali Facebooku. Morda ste na spletu opazili fotografije, ki so bile objavljene na Facebook strani vodenevadbe.si, ter si mislili, da je izvedba ne mogoča. MOTIŠ SE!


Tvoje mišljenje naj te ne ustavi! Akro jogo lahko izvaja vsak, ne glede na starost in fizično pripravljenost!


Akro joga je za vsakogar. To, da vadbo začneš ne rabiš biti vrhunski atlet, cirkuški akrobat, ali redni obiskovalec joge. Tudi če nisi fleksibilen in če ne zmoreš narediti stoje ali se dotakniti prstov na nogah, se ne boj. Nič hudega. Akro joga je izziv, ki ob vsakem poskusu spodbudi željo v tebi, da nadaljuješ in poskušaš, dokler ti ne uspe.Kaj je potrebno? Naučili se moraš nekaj osnovnih veščin, ki ti jih bomo podali na prvi uri. Prvič vedi, da ne bomo izvajali najbolj zahtevnih vaj, temveč zgolj osnovne, kajti za resnično težke poze je vseeno potrebna praksa in nekaj moči ter fleksibilnosti. Ta vadba, temelji na odnosu, razvija sposobnosti za široko paleto ljudi, ne glede na osebnost, velikost ali spretnosti. Gre zato, da si dve osebi zaupata in, da se premikata skupaj. Pri tem je pomembna tehnika ter odprto, neposredno in sočutno verbalno komunikacijo partnerjev. Da bi lahko spoznali enega, morate resnično izkusiti drugega


Akro joga se deli na dva dela. Vsaka stran raziskuje razmerje med tistim, ki podpira in tistim, ki je podpiran.Udeleženci se pri akrobatskem delu naučijo tri različne vloge:

– baza (ta, ki podpira),

– letalec (ta, ki se premika v seriji dinamičnih gibov),

– varovalec (ima znanje obeh in varuje).Zaupanje komunikaciji je skupno delovanje. Neverjetne stvari se začnejo dogajati šele, ko stopimo »izven škatle«. Ne omejite se na varno rutino in si dovolite stopiti iz cone ugodja, da izkusite čarobnost življenja, ko dosežeš nekaj izjemnega! AkroJoga ustvari občutek varnosti in ponudi sprejetost tudi, ko je drugje ne najdete. Ne pozabite, da je popolnoma na vas, kako visoko želite leteti in kako počasi želite uživati pot do tja.

316 views0 comments

Bình luận


bottom of page