top of page

8 stvari, ki jih občutiš, ko pričneš z barre vadbo!

Updated: Apr 3, 2020
1. Izboljšala se bo tvoja drža Pri vadbi ob baletnem drogu se močno osredotočamo na krepitev mišic abdominalnih mišic, poravnamo hrbtenico odpremo prsni koš in ramena, kar nam posledično preprečuje posedanje.


2. Opazila boš razliko v svoji zadnjici Barre trening je fantastičen za krepitev gluteus mišic - zadnjične mišice. Še pomembneje, le-to nam pomaga krepiti vse mišice, ki stabilizirajo medenico. To pa lahko pomaga ublažiti pritisk na hrbet, boke in kolena.


3. Tvoje mišice trebuha bodo trdnejše, hkrati bodo prinesle koristi Ker se barre močno osredotoča na ravnotežje in moč, je tvoje jedro sestavni del treninga. Ko boš z osrednjim delom telesa držala telo v pravilni poravnavi, ti bodo vadbeni tečaji omogočili težko vadbo jedra prenesti tudi v vsakdanje življenje. Kar ti bo pomagalo pri lepši drži...


4. Okrepi tvoj hrbet...

Krepitev vaših osrednjih mišic ni le dobra za gradnjo ravnega trebuščka, ampak tudi krepi hrbet. Majhni izometrični gibi pomagajo okrepiti drobne mišice okrog hrbtenice, sprosti pritisk in napetost, ki jih lahko zadržite v spodnjem delu hrbta. To izboljšanje drže pomaga sprostiti bolečine v hrbtu, ki jih dobite, ko ves dan sedite za pisalno mizo.


5. Tvoje mišice bodo dobile definicijo

Na vadbi ni poudarek le na trebuhu in zadnjici. Osredotočamo se tudi na roke (pogosto na začetku po ogrevanju), ki vključujejo vse od push-up-ov, tricepsa, bicepsov in ramen z majhnimi utežmi ali trakovi. Le nekaj vadb in presenečene boste nad tem, kako bodo vaše roke postale močnejše in bolj definirane.


6. Poskrbimo tudi za fleksibilnost

Kombinacija raztezanja in osredotočenosti na držo omogoča, da se vaša gibčnost potisne do meje. Ne boste ravno kot prima balerina, kljub temu pa boste po nekaj tednih začutile razliko in presenečene boste, kako se povečuje vaša prožnost.


7. Počutila se boš manj obremenjeno Vsi vemo, da vadba na splošno pripomore k zmanjšanju stresa, toda medtem ko joga umirja um in HIIT "izvleče vso tvojo energijo iz tebe", je barre nekje vmes. Barre je miselni izziv, saj vsako gibanje zahteva raven pozornosti, da ostanemo angažirani. Je skoraj kot oblika meditacije, saj so vaši možgani tako osredotočeni na vsako majhno gibanje.

8. Počutila se boš bolj vitko - hitro Medtem ko izguba teže ni glavni poudarek vadbe (in verjetno ne boste izgubili kilogramov tako hitro, kot je to mogoče z magično tabletko, ki še ne obstaja), zagotovo pa se boš počutila vitkejše zaradi svoje izboljšane drže in poravnave. Vaše mišice se bodo počutile napete, okončine bodo videti daljše, vi pa boste stali višje. Zaupajte mi!


Vodena barre vadba je najboljša vadba za ženske vseh generacij, vključuje pilates, barre-plesne gibe, ki niso prezahtevni, aerobične gibe, fitnes pripomočke in joga elemente. Je popolna mešanica vseh vadb, ki jih vsaka ženska potrebuje.103 views0 comments

Comments


bottom of page