DAN ODPRTIH VRAT

IZOLA - 26.09.2020

Izola

Pravljična joga (3-5 let)

26.09.2020 ob 16:30

 

Joga za otroke  (6-10 let)

26.09.2020 ob 17:30

Pri vodenih vadbah vrata odpiramo tudi najmlajšim, ki se bodo lahko brezplačno preizkusijo v pravljični jogi.

 

Joga za otroke je primerna tako za deklice kot dečke stare od 3. do 10. let.

S tem da ločimo dve skupine:

 1. Pravljična joga za otroke od 3. do 5. leta.

2. Joga za otroke od 6. do 10. let. 

➡️Joga je več tisoč let stara znanost, ki prihaja iz Indije in se zadnje čase vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. Zaradi vedno hitrejšega načina življenja in stremenja k popolnosti, tekmovalnosti in izkazovanju, je izbor vadbe Joga za otroke primeren in zaželen, saj izhaja iz naravnih gibov, ki so predšolskim otrokom zelo blizu.


➡️Ura joge za otroke je sestavljena iz dihalnik tehnik, jogijskih vaj (asan) in sprostitve na zanimiv in igriv način. Otroci, ki vadijo jogo, so bolj zadovoljni, lažje se soočajo s svojimi občutki, premagujejo stres in so uspešnejši v šoli in v vsakdanjem življenju.


➡️Joga za otroke vključuje individualen pristop, spodbuja enakost in ne-tekmovalnost. Otroci z jogo »rastejo« na telesnem, kognitivnem, čustvenem in duševnem področju. Joga za otroke ima ugodne učinke na:
- Telesno držo
- Samozavest
- Moč celega telesa
- Kognitivne funkcije (mišljenje, spomin, pozornost)
- Imunski sistem
- Prebavo
- Sprostitev telesa in misli
- Spanec

➡️KJE? Pravljična joga poteka samo v Izoli.

Na sam dogodek je potrebna prehodna najava, saj je št. mest omejeno! Več informacij o pravljični jogi si lahko preberete tukaj >>.

Odgovarjamo na pogosta vprašanja...

OBLAČILA: 

Delavnice se otroci udeležijo v udobnih športnih oblačilih. Vadbo izvajajo bosi. Otroci lahko na izvedbo prinesejo tudi copatke in blazino (če želi), drugače imamo vse potrebno že v studiu. 

 

Zakaj naj bi bili bosi? Gibanje z boso nogo je bolj naravno kot v športnih copatih, saj stimulira receptorje stopalnega predela, odgovorne za uravnavanje telesne drže. Osreden proprioceptivni priliv iz stopala je odločilen za zaznavo hoje. Napaka, ki jo počnemo je, da izbiramo vedno bolj oblazinjene čevlje, kar zmanjšuje stimulacijo telesa in izgubljamo občutljivost za lastno vzmetenje med hojo. Zaradi tega razloga so naša stopala vedno večja, ploska in šibkejša. Zato pri nas zagovarjamo gibanje brez obuval na različnih površinah, da počasi, a vztrajno, vračamo sposobnost vzmetenja stopalom, hrbtenici in čeljustnemu sklepu ob enem.